W3C Bantuan OKU PDF Cetak E-mail
Ditulis oleh administrator   
Selasa, 12 Julai 2011 14:47

W3C Bantuan OKU
Portal JKR Daerah Temerloh menyediakan kemudahan untuk capaian Orang Kurang Upaya (OKU) / Disability Access.

A) Pengguna cacat penglihatan;
 
Bagi pengguna cacat penglihatan terdapat dua pilihan yang ditawarkan dalam melayari Laman Portal JKR Daerah Temerloh.

Pilihan Pertama : (audio-enabled)

 

Pilihan Kedua :
 
1. Sebelum anda boleh menggunakan komponen ini, anda harus memuat turun MS Speech API. Jika anda menggunakan Windows2000, besar kemungkinan sistem anda sudah memiliki komponen ini.

2. Anda juga perlu memuat turun sekurang-kurangnya satu Speech engine . Speech engine adalah 'suara' seseorang lelaki atau perempuan, yang akan bercakap dalam Bahasa Inggeris atau bahasa-bahasa lain.

B) Pengguna warga tua;

Bagi pengguna warga tua, Portal JKR Daerah Temerloh ada menyediakan kemudahan pilihan saiz teks yang berbeza. Pilihan saiz teks tersebut dipaparkan di ruangan atas setiap halaman Portal JKR Daerah Temerloh. Pengguna boleh memilih samada untuk memilih saiz teks yang lebih besar atau lebih kecil, mengikut kesesuaian. Pengguna boleh memilih pilihan saiz teks ini di atas halaman Portal JKR Daerah Temerloh ini.

 

Anda juga boleh mengubah tema / warna / skin mengikut pilihan yang bersesuaian pada pandangan masing-masing.Terdapat 4 pilihan warna´╗┐

 ´╗┐

Terakhir Dikemaskini pada Jumaat, 15 Julai 2011 11:04
 

Hiperangkai

1Malaysia MAMPU Multimedia Super Corridor CIDB MyID Multimedia Development Corperation Jabatan Perkhidmatan Awam myGovernment Laman Web 999

Penafian dan Dasar

Penafian Dasar Privasi Dasar Keselamatan
 

Kemudahan

Kemudahan W3C Internet Explorer Mozilla Firefox Google Chrome Cascading Style Sheets