Permohonan Korekan Jalan (Kecemasan):eKJ PDF Cetak E-mail
Ditulis oleh administrator   
Ahad, 20 Januari 2013 22:11

Pembangunan tepi jalan yang melibatkan kerja korek gali khasnya kerja kecemasan yang sering dijalankan oleh syarikat utiliti seperti PAIP, TNB  dan Tekelom Malaysia sering menjadi masaalah terutama dari segi keselamatan pengguna jalanraya dan kerja baikpulih yang tidak sempurna. Berlanjutan kepada masaalah ini JKR Temerloh telah mencadangkan satu prosedur  kepada JKR Negeri Pahang untuk di majukan kepada Kerajaan Negeri Pahang untuk pertimbangan. Sebagai langkah  permulaan, JKR Daerah Temerloh akan melaksanakan permohonan kerja kecemasan secara online yang dijangka akan bermula melalui laman web ini sebagai tempoh percubaan mulai 1 Febuari 2013 selama sebulan.

Pembentangan kertas kerja oleh JKR Daerah Temerloh kepada JKR Negeri Pahang melalui Mesyuarat Pengurusan bil 4/2012 yang telah diadakan Di Lanjut Rompin pada 19 Disember 2012 boleh dimuat turun DISINI. 

Terakhir Dikemaskini pada Isnin, 21 Januari 2013 07:11
 

Hiperangkai

1Malaysia MAMPU Multimedia Super Corridor CIDB MyID Multimedia Development Corperation Jabatan Perkhidmatan Awam myGovernment Laman Web 999

Penafian dan Dasar

Penafian Dasar Privasi Dasar Keselamatan
 

Kemudahan

Kemudahan W3C Internet Explorer Mozilla Firefox Google Chrome Cascading Style Sheets